18.4.2019. 14:29
"Svi govore: 'Jao, pa za pet godina će biti pokriveno 90 posto prostora', ali nije tako. Kada Sarajlije vide poremećaj signala, onda znajte da se negdje mijenja stanica"
Od prije nekoliko dana novina u Bosni i Hercegovini je uvođenje 4G mreže, pa smo danas na tu temu razgovarali sa Svetlanom Cenić, ekonomisticom i članom Nadzornog odbora BH Telecoma.

Svetlana je govorila o tome zbog čega se kasnilo na uvođenje 4G mreže u BiH, s obzirom da smo je među posljednjima uveli u Evropi, te kada se u BiH može očekivati 5G mreža, koja se ove godine uvela u, naprimjer, Južnoj Koreji.

Bilo je govora šta građanima BiH donosi ova promjena, te na koji način mogu/kada da koriste poboljšane usluve telekom operatera u BiH.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana