14.6.2019. 9:16
"Ima komentara da bi se narod trebao udružiti kako bi se obračunao sa migrantima. Krajišnici su dobri ljudi, ali imaju granicu strpljenja i niko ne zna šta se onda može dogoditi"
Policija USK već mjesecima vodi veliku borbu sa migrantima koji na područku Bihaća i Velike Kladuše, ali i ostalih mjesta u USK, prave velike probleme, te čine brojna krivična djela.

Danas smo tim povodom razgovarali sa ljudima iz MUP-a USK, a glasnogovornik istog, Ale Šiljdedić, kaže da je to za policiju u USK svakodnevnica, te da se policija već mjesecima bori sa problemom migranata.

Podsjećanja radi, jučer je uhapšeno 12 migranata. Pet ih je uhapšeno nakon tuče, a ostalih sedam nakon napada na policijske službenike.

Na područku USK se nalazi veliki broj migranata već preko godinu dana. Još uvijek nema nikakve reakcije države, dok se na području ovog kantona, iz dana u dan, nalazi sve više i više migranata, od kojih su brojni imali problema sa zakonom u svojim zemljama, pa sada nešto slično čine i u BiH.

Novinar: Haris Ahbabović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana