1.8.2019. 15:00
Evo zbog čega su ove godine oboreni rekordi na SFF-u: U Sarajevo dolazi čovjek zbog čijeg filma je Leonardo DiCaprio dobio svoj prvi Oscar
Jubilarni 25. Sarajevo Film Festival ove godine će trajati od 16. do 23. augusta, a zvijezda ovogodišnjeg SFF-a biće poznati meksički režiser, Alejandro Gonzalez Inarritu.

Predstavit će se rekordnih 270 filmova u 18 različitih programa iz 56 zemalja. Danas su se na press konferenciji u botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja u Sarajevu medijima obratili direktor SFF-, Mirsad Purivatra, te direktor TZKS, Nermin Muzur.

Kao šlag na tortu, ovogodišnjeg SFF-a, biće koncert DJ Solomuna ispred Vječne vatre koji će biti besplatan za sve posjetitelje, a Nermin Muzur je tokom obraćanja poručio kako su interesovanje za ovaj muzički spektakl pokazali brojni ljudi širom svijeta, pa se očekuju gosti sa svih kontinenata.



Ovogodišnji Sarajevo Film Festival bit će otvoren 16. augusta svjetskom premijerom filma "Sin" bh. rediteljice Ines Tanović.

Kada je u pitanju zvijezda ovogodišnjeg SFF-a, režiser Alejandro Inarritu, radi se o meksičkom filmskom režiseru i producentu koji živi u Los Angelesu.



Inarritu je dobio tri Oscara za film "Birdman" iz 2014. godine u kojem glume Michael Keaton, Edward Norton, Emma Stone i Naomi Watts. Naredne godine, Inarritu je dobio Oscara za film "The Revenant", u kojem glume Leonardo DiCaprio i Tom Hardy.

Cijeli Open Air program na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu možete pogledati OVDJE.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana