11.9.2019. 13:07
Nekadašnji napadač Želje i Bosne o "čudu sa Kosova": Igrali smo po livadama i blatu, a sada igramo sa Englezima!
Fudbalska reprezentacija Kosova igra odličan kvalifikacioni ciklus kada su u pitanju kvalifikacije za Euro 2020.

Naime, Kosovo se nakon pet odigranih utakmica nalazi na trećem mjestu u grupi A, sa svega bodom zaostatka u odnosu na drugoplasiranu Češku, te četiri boda zaostatka u odnosu na vodeće Engleze.

Podsjećanja radi, Kosovo je sinoć poraženo u Engleskoj sa 5:3, a prije nekoliko dana su u Prištini uspjeli pobijediti selekciju Češke Republike sa 2:1. 

Kada je u pitanju raspored do kraja kvalifikacije, Kosovo će na domaćem terenu dočekati Engleze i Crnogorce, dok će u gostima igrati protiv Čeha. Osim toga, reprezentacija Kosova u rukavu ima baraž Lige nacija, a u istom baražu se još nalaze selekcije Gruzije, Bjelorusije i Sjeverne Makedonije, pa je itekako realna priča o plasmanu na Euro.

Za Source.ba portal danas je govorio nekadašnji napadač visočke Bosne i Željezničara, Arsim Prepolli, koji se za naš portal javio iz Prištine. U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa Prepollijem.

Novinar: Haris Ahbabović

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana