26.9.2019. 12:44
"Ja primam platu u iznosu od četiri prosječne plate, to je otprilike oko 3.500 KM, a jednu tu platu dajem za štićenike Zavoda u Pazariću"
Za Source.ba portal je govorio direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, Redžep Salić.

Sa Salićem smo razgovarali o trenutnom stanju u Zavodu u Pazariću, u kakvim uslovima žive štićenici, te šta je ono što je realno stanje na terenu.

Bilo je govora o platama i naknadama članova UO i NO Zavoda, šta je njihova zadaća, te ko im je odredio i dao takve plate, te kakav je sastav tih odbora.

Razgovarali smo i o plati samog direktora, koliko je ona visoka, ko ju je odredio i da li direktor Salić, pored plate, ima određene naknade.

U nastavku pogledajte cijeli intervju sa direktorom Zavoda u Pazariću, Redžepom Salićem.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana