14.10.2019. 13:09
"Molim braću Grke da pobijede Fince, a da se napiju pred utakmicu protiv nas!"
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će, na Olimpijskom stadionu u Atini, odigrati novu utakmicu kvalifikacija za Euro protiv selekcije Grčke.

Grčka je stari poznanik naše selekcije, pa će nam ovo biti čak 11. po redu okršaj sa prvacima Evrope iz 2004. godine. Od 1996. godine, kada smo u Kalamati odigrali prvi duel sa Grcima, pobijedili smo ih samo jednom, a bilo je to u kvalifikacijama za Mundijal 2014. godine. 

Naš nacionalni tim, tada predvođen Safetom Sušićem sa klupe, slavio je u Zenici sa 3:1. Posljednja tri duela BiH i Grčke nakon spomenute utakmice na Bilinom polju su završena bez pobjednika, a tako je bilo i u prvoj utakmici aktuelnih kvalifikacija kada je bilo 2:2, iako smo na poluvremenu voditi sa 2:0.

Za Source.ba portal danas je govorio nekadašnji fudbaler Egalea, Arisa i PAOK-a, Nikola Nikić, koji je prokomentarisao sve naše "patnje" sa Grcima, kakve šanse imamo u Atini, te šta su naše prednosti.

Novinar: Haris Ahbabović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana