1.11.2019. 16:41
"Geronimova reakcija je bila strašna, izderao se na mene, vidim sad da je na Facebooku napisao da smo mi željeli da nam u spotu bude Brad Pitt"
Mlada bh. pjevačica, Ajša Kapetanović, poznata po učešću u regionalnom takmičenju "Zvezde Granda" na kojem je dogurala jako daleko, napravila je saradnju sa autorom i muzičarem Mirkom Šenkovskim, poznatiji pod imenom Geronimo.

Ipak, saradnja nije uspjela, a mlada pjevačica je na svom Facebook profilu napisala kako nije bila zadovoljna onim što joj je u konačnici ponuđeno, s obzirom da je, kako kaže, ranije imala potpuno drugačija obećanja.

Ajša Kapetanović je tako na Facebooku napisala status u kojem je direktno prozvala Geronima da nije ispoštovao dogovor kojeg je imala sa ovim autorom, te da joj je napravio pjesmu koju je, kako kaže, smatrala neprimjerenom. Ona je danas za Source.ba portal ispričala šta se dogodilo.

"Geronimo mi je ponudio par pjesama, a jedna od njih mi se dopala jer je u spot mogao da ubaci nekog od poznatijih glumaca. Nabrajao je imena kao što su Enis Bešlagić, Rene Bitorajac, Srđan Todorović... Cilj je bio da se od te pjesme napravi medijski bum i da se privuče pažnja. Pjesma je dobra, nije baš moj fazon, ali pristala sam zbog toga kako je on 'prodao' priču. Odmah sam mu dala avans 1.500 eura, na ruke, nažalost bez ugovora", kaže na početku razgovora za naš portal Ajša Kapetanović.

"Bukvalno sam sama organizovala sponzore, mjesto snimanja spota, rekvizite, statiste, odjeću, frizere, šminkere, sve. Kad sam dobila finalnu verziju pjesme, dio repa u pjesmi je otpjevan/odrepan od strane glumca kojeg je Geronimo našao. Svaka čast glumcu, gledala sam neke njegove serije i spotove, ali nije bilo to što je meni Geronimo predstavio. Jednostavno, taj dio pjesme njemu, po meni, nije ležao, i ne samo meni. Bilo je ubačeno dosta stvari koje nisu primjerene za mene, jer ja nisam u tom fazonu. Bilo je psovki, vulgarnosti i nekih neslanih šala. Nisam pristala na to, to nije bilo dogovoreno i toga nije bilo na demo snimku. Rekla sam da to neću izvoditi. Prva reakcija koju sam dobila je bila da je to sramota da sad ja to kažem glumcu, ali Geronimo je to sve dogodio sa glumcem, jer je stupio u kontakt s njim bez mog znanja, što također nije fer".

"Na kraju je pristao da izbacim te neke dijelove koji meni ne odgovaraju. Otišla sam u Sarajevo sa namjerom da snimim spot. Otišla sam u studio kod Marina Meštrovića koji je miksao čitavu pjesmu. Sve sam obavila uz savjete Marina, ne kako je Geronimo rekao da sam preuzela svu ulogu na sebe. Uostalom, da je on napravio posao kako treba, ja tu ne bih morala ništa popravljati. Malo prije snimanja spota sam nazvala čovjeka da vidim da li su obavijestili glumca da je u sedam sati snimanje, da bi mi on dva-tri sata ranije rekao da glumac neće doći i da je poslao zamjenu. Onda sam, uz dogovor sa svojim roditeljima, odustala od čitavog projekta. Geronimova reakcija je bila strašna, izderao se na mene, vidim sad da je na Facebooku napisao da smo mi željeli da nam u spotu bude Brad Pitt. To je bila njegova priča i on je spominjao imena ovih velikih glumaca. To su bile njegove vizije, opet smo se složili za drugog glumca. Ali, da i taj glumac ne dođe, a da nas ne obavijesti, to nije uredu"
, rekla je danas za naš portal Ajša Kašetanović.

"Tražila sam nazad dio avansa kojeg sam mu uplatila, jer znam da je i on imao troškova. Odustala sam od pjesme jer ona nije ni slična onoj koja je predstavljena na početku. To je isto kao da naručite iPhone 8, a dobijete iPhone 5, a ne dobijete novac nazad. Radili smo, nažalost, bez ugovora, tako da vjerovatno novac neću ni dobiti. Poručujem mladim izvođačima da se bore za svoja prava i da se ne boje ovih reakcija i prijetnji, pošto je on meni zaprijetio da ovo ne smijem iznijeti u javnost", rekla je danas mlada pjevačica za naš portal.

Pozvali smo i Mirka kako bismo čuli šta se to dogodilo i kako bi odgovorio na naša pitanja, a Geronimo je danas za Source.ba portal poručio sljedeće:

"Ne želim više sa njom da vodim nikakvu komunikaciju, jer sam joj maksimalno izašao u susret na molbu našeg zajedničkog prijatelja, koji je mene zamolio da joj izađem u susret i da joj napravim neku dobru cijenu, jer dijete tek počinje i sl. Uradio sam sve što je htjela, završio pjesmu, a kada sam je završio, ona je izašla iz projekta zbog glumca u spotu. Znači, to je totalna glupost. Da je bilo šta konstruktivno i nešto što je normalno bilo, vratio bih joj novac. Ja joj ne mogu vratiti pare jer sam ih potrošio na ljude koje sam platio. Oni su meni dali samo avans da platim ljude. Marin Meštrović me nazvao i rekao mi da je ona otišla sretna iz studija, nakon miksanja pjesme. Oni sad barataju sa pet demo snimaka koje smo mi radili u hodu i vade se na nekakve prostakluke, to su demo snimci. Poslao sam im da izaberu šta im se sviđa od toga. Bave se manipulacijom i izigravaju žrtvu. Neka izigravaju žrtvu, ja nikoga do sada nisam tužio, ali ću njih tužiti", kaže Geronimo za Source.ba portal.

"U igri je bio glumac koji je u spotu trebao da glumi taksistu. Nikakve prostakluke, niti jednu ružnu riječ nije rekao. To su samo njihova podmetanja i izmišljanja. Imam sve dokaze i 10 svjedoka. Žao mi je njenog oca koji će to sad morati platiti, a ja njih moram tužiti jer su me nagazili bezveze. Žao mi je što je to tako, ali šta ja mogu. Da su to rekli na početku, nikakav problem, dok nisam platio ljude. Ja radim sa 100 pjevača, šta me briga za jednom Ajšom. Ne mogu sad tim ljudima koji su radili na pjesmi reći da mi vrate pare kad su završili pjesmu. Nudio sam im poslije da uzmu pjesmu, da ne rade spot, kad je već glumac sporan, ali ni to nisu htjeli", rekao je danas za Source.ba portal Geronimo.

Novinar: Haris Ahbabović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana