21.11.2019. 9:45
"Ja moram znati gdje su te slike nastale, što bih ja vjerovao Sabini Ćudić. Ovo što je uradila Sabina neka bude njoj na čast. Ona će morati svih nas 50 da pogleda u oči i da kaže zašto je to uradila"
Na jučerašnjoj press-konferenciji u Predstavničkom domu PFBiH, zastupnica Sabina Ćudić prezentirala je šokantne detalje o tretmanu štićenika, a posebno djece, u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Kazala je kako je objavljivanje zastrašujućeg materijala rezultat njenog ličnog očaja da javnost bude upoznata sa stravičnim zloupotrebana i mučenjem štićenika.

Parlament FBiH je odbio inicijativu Sabine Ćudić da se hitno smijene članovi Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda u Pazariću i to u roku sedam dana. Većina zastupnika čak je i odbila da se o ovom problemu raspravlja na sjednici Zastupničkog doma.

Zastupnici SDA, HDZ-a i DF-a su odbili da se izjasne o ovoj temi, a jutros smo pozvali zastupnika SDA u Parlamentu FBiH, Salku Zildžića, kako bi nam prokomentarisao svoju odluku i odluku svojih kolega da budu "suzdržani" o ovoj temi.

U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa Salkom Zildžićem.

Razgovarao: Haris Ahbabović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana