6.4.2020. 11:29
Veliki redovi i gužve širom Sarajeva: Brojni penzioneri danas na ulicama Sarajeva, stvorene velike gužve ispred banaka
Isplata penzija za mart u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) počinje danas, potvrđeno je iz Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje FBiH.

Od danas do petka, u terminu od 08:00 do 12:00, penzioneri stariji od 65 godina u Federaciji imat će priliku izlaska radi podizanja penzije i obavljanja nužnih kupovina.

Iz Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje najavljeni su posebni aranžmani sa bankama i poštama kako bi penzioneri dobili i preuzeli penzije, a da to ne postane uzrok širenja koronavirusa. Prema raspoloživim podacima, penzije za mart će dobiti 350.000 penzionera, od kojih 130 hiljada penziju primaju preko banaka i stariji su od 65 godina.

Odluka da osobama starijim od 65 godina se dozvoli izlazak kako bi obavili obaveze je odluka koju je donio Krizni štab FBiH.

Fotograf Source.ba portala jutros je bio na ulicama Sarajeva gdje su zabilježene velike gužve na ulicama, uglavnom ispred banaka, kada su u pitanju penzioneri.

Novinar: Haris Ahbabović
Foto: Izet Tahirbegović / Source.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana