12.5.2020. 13:01
"U velikom kazanu su kuhali ljude, peglom su ih peglali. Da sam čuo od Vinka Puljića da je digao glas protiv toga, onda bi bilo logično da se oda pošta nevinim sa Blajburga"
Nekoliko desetina građana Sarajeva okupilo se danas ispred katedrale Srca Isusova u Sarajevu kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog najavljene mise za Blajburg.

Podsjećanja radi, sporna misa za Blajburg najavljena je za 16. maj ove godine, a izazvala je gnjev brojnih Sarajlija koji ne mogu da vjeruju da će se Katolička crkva u BiH prisjećati ljudi koji su bili dio nacističkog režima ili NDH.

Ispred Katedrale je došlo de verbalne prepirke i svađe jednog Sarajlije sa grupom koja se okupila ispred Katedrale. O čemu se radi pogledajte OVDJE.

Jedan od učesnika današnjih mirnih protesta obratio se medijima, te je ispričao zbog čega je došao na ove mirne proteste.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Izet Tahirbegović
Montaža: Haris Ahbabović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana