9.1.2021. 9:37
Okićena Ilidža, ne daj Bože nikome ovako: Kako tokom noći izgleda Ilidža okićena za 30.000 KM!
Sarajevsko naselje Ilidža pred novogodišnje praznike ukrašeno je nedovoljno i neukusno, smatraju neki od građana koji žive na Ilidži.

Nedavno smo se i sami uvjerili o čemu se radi, a o čemu smo pisali možete pogledati OVDJE.

Građani Ilidže su svoje nezadovoljstvo iskazali na društvenim mrežama, gdje su podijelili i fotografije kojima potkrepljuju svoje razočarenje. Jedna takva fotografija objavljena je u popularnoj Facebook grupi „Čudne slike Sarajeva“. Na fotografiji se vide svjećice neukusno prebačene preko žbunja u sredini kružnog toka.

- Okićena Ilidža, ne daj Bože nikome ovako – komentar je koji se navodi uz fotografiju.

Također, tom prilikom smo poslali zahtjev sa pitanjima na adresu Općine Ilidža, a u zahtjevu smo pitali:

1. Na osnovu fotografije koju vam šaljemo, a koju su objavili građani Ilidže, smatrate li da je Ilidža adekvatno okićena, posebno dio koji se vidi na fotografiji, s obzirom da je svakome jasno da su se dekorativne svjećice samo bacile preko grmlja kod kružnog toka, te da baš i nemaju smisla i nikakvu estetsku ljepotu?

2. Koliko je novca uloženo/utrošeno u kitnju grada pred božićne i novogodišnje praznike?

3. Usporedbe radi, koliko novca je utrošeno prošle godine u isto doba godine, a koliko ove godine?


Općina Ilidža je nešto ranije, na oficijalnom sajtu Općine, objavila informaciju da je za prednovogodišnju rasvjetu i dekoraciju potrošeno 30.000 KM.

"Novembar i decembar su mjeseci u godini kada gradski trgovi i ulice širom svijeta dobijaju jedinstven  praznični izgled. Glavne ulice  su okićene svjetlucavim lampicama. U susret novogodišnjim i božićnim praznicima i Ilidža je dobila novo ruho. Pod svjetlima dekoracije zasjat će Mala aleja i kružni tok. Općina Ilidža za ove namjene je izdvojila 30.000 KM, a posao je povjeren JP Ilidža koji su iz svog budžeta izdvojili  5.000 KM", piše na oficijalnom sajtu Općine Ilidža.

Podsjećanja radi, odgovore iz Općine Ilidža na naš upit nismo dobili iako je prošlo 10 dana od kratkog upita kojeg smo im poslali, te ih u više navrata podsjetili da nam nisu odgovorili na upit.

Ono što je dodatno zanimljivo je to da još uvijek, čak 10 dana nakon što smo poslali upit, nismo dobili odgovore ni na jedan drugi upit upućen na adresu Općine Ilidža, a tiče se poplave u ulici Vlakovo, u Općini Ilidža.

Tada smo Općinu Ilidža pitali sljedeće:

1. Zašto se Općina Ilidža nije uključila u rješavanje ovog problema, kako bi se mještanima ove ulice omogućilo neometano kretanje i izlazak iz domova?

2. Zašto, ako je to već posao Civilne zaštite, Općine Ilidža, kao glavno tijelo, kao općina, niste reagovali kada su mještani dobili negativan odgovor i od Civilne zaštite?

3. Ovaj problem, kako tvrde mještani, traje godinama. Zašto se do sada nije riješio i da li je Općina Ilidža ikada učestvovala u rješavanju istog?


O čemu smo pisali kada je u pitanju ovaj problem, možete pogledati OVDJE.

U nastavku pogledajte kako u noćnim satima izgleda "okićena Ilidža", te se sami uvjerite da li su se građani Ilidže s pravom žalili na slabu dekoraciju na Ilidži.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Kenan Ćemo
Montaža: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana