24.3.2021. 17:25
"Hadžibajrićeva NBL je, na naše iznenađenje, podržala Srđana Srdića. Ovaj potez, po meni, apsolutno nije častan!"
U Vijećnici je danas u 10:00 sati počela konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Sarajeva na kojoj su vijećnici trebali izabrati gradonačelnika i predsjedavajućeg GV, kao i njihove zamjenike, no prekinuta je nakon dva i po sata.

Nakon što su vijećnici  kojima je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine dodijelila mandat, preuzeli  dužnost javnim davanjem i potpisivanjem svečane izjave u skladu s Poslovnikom Gradskog vijeća Sarajeva, krenulo se u izbor predsjedavajućeg.

Toni Vukadin je predložio za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Jasmina Ademovića (Narod i pravda), a za ovu poziciju kandidat je i Srđan Srdić (samostalni vijećnik) kojeg je predložio Vedran Dodik.

Seid Škaljić (NBL - NES), Jasmin Skorupan (samostalni), Vedran Dodik (Savez za Stari Grad), Bajro Biber (BOSS), Enisa Spahić (samostalna) i Drago Jurić (USD) su vijećnici Gradskog vijeća Sarajeva koji su danas napustili sjednicu.

Ademović je nakon tajnog glasanja dobio 10 glasova, Srdić pet, dva su bila nevažeća, dok je 11 glasova bilo "sumnjivo". 

Sve je danas za Source.ba portal prokomentarisao Alem Logo, vijećnik Četvorke u Gradskom vijeću Grada Sarajeva. U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa njim.

Novinar: Haris Ahbabović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana