26.3.2021. 20:54
"Ako imaš šampionske ambicije, onda se nikad nećeš pomiriti s tim da budeš 'vodonoša'. Bottasu je ovo posljednja sezona u Mercedesu. Pitanje je da li će Lewis uopće nastaviti karijeru"
Danas je zvanično počela nova sezona u Formuli 1.

Prva utrka na programu je tokom ovog vikenda, a najbolji i najbrži vozači na Planeti vozit će utrku za VN Bahreina, na stazi Sakhir.

U novu sezonu ulazimo opet sa 20 vozača i 10 timova, ali sa mnogo rokada u timovima. Također, tu su i neka nova imena u Formuli 1, a svakako najviše pažnje privlači ime Micka Schumachera, sina sedmerostrukog šampiona F1, Michaela Schumachera.

Titulu brane Mercedes i Lewis Hamilton, dok bi se ove godine mogla očekivati znato neizvjesnija sezona, s obzirom na poboljšanja Red Bulla i ostalih ekipa.

Za Source.ba portal je govorio Emir Kalender, urednik auto-moto portala Carlander.ba i veliki zaljubljenik u F1. Podsjećanja radi, prije godinu dana smo s njim, u podcastu Source.ba portala, najavili sezonu 2020, ali nismo tada znali da će ista biti prolongirana zbog nadolazeće pandemije koronavirusa.

U nastavku pogledajte i poslušajte o čemu smo to razgovarali pred početak nove sezone u najbržem cirkusu na svijetu, Formuli 1.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Kenan Ćemo
Montaža: Kenan Ćemo, Haris Ahbabović
Dodatni video materijal: YouTube / F1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana