5.5.2021. 18:30
Elvedin mora u zatvor na 10 mjeseci zbog sječe drva, a njegovo četvero mališana ostaju sami, jer im je i majka umrla: Jedva krpim kraj s krajem, ni sam ne znam kako i šta dalje!
Samohrani otac četvero djece, Elvedin Ahmetović iz Grabovaca kod Velike Kladuše, kojem je supruga Indira umrla prošle godine, morat će odslužiti kaznu zatvora zbog nelegalne sječe šume.

Ovaj čovjek govorio je danas za Source.ba portal o svojoj teškoj životnoj priči, te o zidu pred kojim se nalazi kada je u pitanju odlazak u zatvor i ostavljanje djece.

"Bavio sam se sječom drva u šumi, nisam radio ni u kakvoj firmi. Išao sam i preko granice. Svugdje sam išao u šumu. A onda su me uhvatili, češće puta me hvatao lugar. I evo sad, sve to dolazi na red. Prijeti mi zatvorska kazna od 10 mjeseci. Ne znam ništa kada idem u zatvor dok mi ne dođe poziv. Bilo nas je šestero, dok je žena rahmetli bila živa. Dakle, ona, ja i četvero djece. Morao sam zarađivati komad hljeba. Nisam radio nigdje, nije bilo nikakve firme da me zaposli, nisam imao ništa",
kaže Elvedin na početku razgovora za Source.ba portal.

Upitali smo ga da li je i dalje u potrazi za poslom, kome se sve obraćao, te da li mu je neko nudio stabilan posao.

"Posla nema. Tražio sam i obraćao se - nema gdje se nisam obraćao. Tražio sam da radim u komunalnom, bilo šta, da imam mjesečne prihode, da mogu plaćati struju, vodu, uzeti hrane. Zaposleno je 200 ljudi, ali ja ne mogu da dobijem posao. Jedva krpim kraj s krajem, da mi nije naroda koji mi pomaže, ne bih preživio. Najgore je to što sad djecu moraš školovati, a nemaš novca. Socijalno nam je uzelo 118.000 KM i stavilo na račun. Taj novac djeca ne mogu dobiti prije 18. godine", kaže Elvedin za naš portal.

Upitali smo ga o čemu razmišlja sada kada iščekuje da dobije poziv da ide u zatvor, kako i kome ostaviti mališane?

"Nije mi jednostavno. Kako, gdje, šta... Ne daj Bože nikome tu situaciju. Ni sam ne znam kako i šta. Ovo kako nam narod pomaže, uspjeli smo nešto novca ostaviti i na račun. Da vam pravo kažem, ni sam ne znam šta i kako", kaže potreseni Elvedin Ahmetović na kraju razgovora za Source.ba portal.

Ukoliko želite pomoći Elvedinu i njegovoj djeci, možete ga kontaktirati na broj telefona: 062/919-541.

Novinar: Haris Ahbabović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana