19.7.2021. 19:15
"Grujičić mi je lično rekao da mu smeta baner na kojem piše 'Bajram Šerif Mubarek Olsun'. Neki Bošnjaci ovdje bi prsima branili baner na kojem to piše"
Pravi skandal napravljen je danas u Srebrenici gdje su po naredbi načelnika te općine, Mladena Grujičića, uklonjeni baneri na kojima piše "Bajram Šerif Mubarek Olsun".

Tim povodom, Grujičić se za Source.ba portal pravdao time da mu ne smeta baner kao baner, nego da mu smeta to što na istom nema loga Opštine Srebrenica.

Sve je ovo danas za Source.ba portal prokomentarisao nekadašnji načelnik ovog grada, Ćamil Duraković.

"U pitanju je narušena komunikacija između Grujičića i bošnjačkih predstavnika u vlasti, jer od jutros nemamo komunikaciju sa njim, pa je on naredio vatrogascima da uklone baner. Prethodnih godina je stavljan baner sa opštinskim logom, da li to bila poruka za Bajram ili Božić. Razlog zašto su iz Medžlisa dali ove banere je dotrajalost starih banera koji se koriste više od 10 godina. Postavljeni su novi baneri, a onda mi je glavni imam javio da je Grujičić vatrogascima naredio da to sklone, onda je mene Grujičić uzrujan nazvao da vidi jesam li uopće u toku šta se dešava. Teška sam ga srca pozvao, komuniciramo ionako samo kad moram i kada je nešto bitno. Rekao mi je da mu je zasmetalo jer nema loga opštine, te mi je rekao da nema problema da se postavi baner sa logom opštine. Međutim, taj baner ne postoji i tu je sada problem. Ostavljena je jedna jako loša poruka pred sami Bajram. Postupio je nezrelo, mogao je to iskomunicirati sa imamima i predstavnicima Medžlisa. Ovo je jednostrano pokazivanje moći i sile, uradio je to bahato i drsko, što je njemu svojstveno", rekao je Ćamil Duraković danas za naš portal.

"On je (op.a. Ćamil Duraković) reagovao tako što me nazvao i pitao: 'Vrišti mi hodža, šta da radimo? Znaš zbog čega te zovem?' Rekoh: 'Znam. Jel ti znaš da imamo te banere i da sam ih ja naslijedio od tebe, jel' to problem, jel' to nekog vrijeđa?' On kaže: 'Ne'", rekao je danas za Source.ba portal Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice.

Upitali smo Ćamila Durakovića da nam prokomentariše ovaj dio Grujičićeve izjave.

"Rekao sam mu da me hodža nazvao u revoltnom tonu i uz puno pravo. Da, rekao sam mu da me je hodža nazvao i da vrišti, u smislu da je ljut. Jer, mi smo mala zajednica da bi se neko tako grubo ponašao prema njoj. On mene od jutros izbjegava, a onda me je nazvao ljutito, kad sam mu rekao da je neozbiljan, i rekao mi da mu smeta, da to nije opštinski baner, a onda sam pitao efendiju šta je sa opštinskim banerom, pa su mi rekli da ga nema, da ne postoji. Grujičić da je ozbiljan, odštampao bi novi baner koji se godinama koristi za čestitke. On je mene cijelo jutro ignorisao, jer sam želio da riješim problem prije nego do njega uopće dođe. Najlakše je glumiti bahatog lokalnog moćnika. On nema osjećaj za ovaj grad, nije dostojan da ga vodi, jer se ponaša kao Srbin, a ne kao načelnik Srebrenice i svih građana. Da li je on svjestan koliko sam ja Bošnjaka odvratio od jutros da ne prave probleme? Dakle, Bošnjaci bi prsima branili baner na kojem piše "Bajram Šerif Mubarek Olsun". On je taj koji treba uspostavljati mir i red, po mjeri svih građana. On mi je lično rekao da mu smeta baner na kojem piše 'Bajram Šerif Mubarek Olsun'", rekao je danas za Source.ba portal Ćamil Duraković.

Novinar: Haris Ahbabović

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana