17.11.2021. 14:05
Mlada majka Anamarija bi uskoro mogla sa šestero djece na ulicu: Nemaju primanja, hrane, pelena, potrepština, otac djece ih napustio!
Samohrana majka iz Bjelovara u Hrvatskoj, Anamarija Bugarinovic´, nalazi se u tesˇkoj situaciji i potrebna joj je ozbiljna pomoć.

Anamarija je samohrana majka koja ima šestero djece, a sa njima živi u kući od svekrve. Otac djece ih ne pomaže i ne posjećuje, a svekrva želi prodati kuću i tako ostaviti Anamariju s djecom bez krova nad glavom.

Sve je ovo danas za Source.ba portal ispričala Anamarija Bugarinović, koja je za naš portal ispričala sa kakvim se problemima trenutno suočava.

"Šta da vam kažem... Mlada sam se udala. Imam šestero djece, ali on više s nama ne živi. Ovdje sam sada jer nemam gdje, niko me neće primiti u stan sa šestero djece. Njega nikada nema doma, a ja sam sada u kući njegovih reditelja. Njegovi roditelji prodaju kuću jer nemaju nikakvih primanja. Oni već imaju kupce za kuću, što znači da bismo mi morali da napustimo kuću. Ne znam šta da radim. Teško je, stvarno je teško", rekla je danas za Source portal Anamarija Bugarinović.

Djevojka je nezaposlena, ne prima socijalnu pomoć, nego samo naknadu za djecu. Život im je, kako i sama kaže, težak, nemaju dovoljno novaca za hranu, pelene i ostale stvari neophodne za život zbog čega Anamarija moli da im se pomogne u vidu potrepština, a ako može i novčano.

"Išla sam u socijalnu službu tražeći da mi nađu neki smještaj, meni i djeci. Zaduženi iz grada Bjelovara su mi rekli da mi ne mogu odmah pomoći i da bih morala čekati najmanje 10 godina", kaže Anamarija, koja tvrdi da joj ni socijalna služba nije adekvatno pomogla.

"Podijelim to na Facebook, u neke zajednice, javi se par ljudi i pomogne nam. Niko drugi osim mene nema da se brine za djecu. Gdje god sama da krenem, moram sa sobom da vučem djecu. Nemam ni vozačku, ni auto, niti imam novac da platim nekoga da mi pričuva djecu na par sati, da odem negdje nešto da zaradim, da nađem posao. Ko će mi čuvati djecu? Moraju se platiti vrtić i jaslice, ali ja nemam čime da platim", ističe Anamarija, te na kraju poručuje:

"Najbitnije mi je da nam se nađe adekvatan krov nad glavom. Ne želim, također, ni da ostanem bez djece, da mi ih socijalna služba uzme. Toga me je najviše strah", poručuje za naš portal.

Poslala je račun koji je otvorila na ime svoje sedmogodišnje kćerke.

Anamarija Bugarinović (broj mobitela je 00385 98 965-5662)
Male Sredice 48, Bjelovar 43000, Republika Hrvatska
Broj i ime računa za uplate:
Danijela Bugarinović (kćerka)
HR3024020063210331858


Novinar: Haris Ahbabović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana