19.11.2021. 15:16
Srami se, Sarajevo!
Mali broj građana, veoma mali broj, danas se okupio ispred zgrade Vlade KS kako bi održali mirne proteste povodom smrti malene dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja.

Smrt je to koja je potresla Bosnu i Hercegovinu, a veliki broj ljudi oglasili su se proteklih dana na društvenim mrežama, te su iskazali svoje nezadovoljstvo dešavanjima u slučaju Džene Gadžun, odnosno dali su neki vid podrške porodici preminule djevojčice.

Ipak, realnost je bila sljedeća: Na mirne proteste danas, ispred zgrade Vlade KS, jedva da je došlo 50-ak ljudi. Razumljivo je da neki na iste nisu mogli doći zbog posla, ali šta je sa svima onima koji su bili slobodni u to vrijeme? Da se ne zavaravamo i ne lažemo sami sebe, grad je bio prepun danas u to vrijeme. Prošli smo glavnim ulicama Sarajeva, popili smo kafu prije protesta - sve je vrvilo od ljudi.

Niko od članova, uposlenika, ministara iz Vlade KS, pa ni sam premijer Forto, danas se nisu ni na trenutak pojavili ispred zgrade, kako bi se, ako ništa, barem na sekund prisjetili malene Džene. To neka njima ide na čast.

Hrpa je i onih koji su nas novinare, kao i ostale kolege, na društvenim mrežama optužili da smo "lešinari" i da samo pristajemo roditeljima na tugu i bol, iako smo se u Kakanj uputili da snimimo roditelje malene Džene, isključivo uz njihovu dozvolu i najavljeni dolazak, te iako smo im poručili da u ovoj priči nećemo biti novinari, nego roditelji, sinovi, braća, prijatelji, rame za plakanje, podrška... Većina tih komentatora i dežurnih Facebook seratora danas također nije bila prisutna ispred zgrade Vlade KS.

Pogledajte šta je to ekipa Source.ba portala danas zabilježila ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Kenan Ćemo
Montaža: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana