9.6.2019. 22:16
FIFA 20 više nije samo nogomet na zelenom terenu
Iako je novi Volta Football mod glavna novina Fife 20, i na zelenom terenu ipak nas očekuju neke promjene vrijedne spomena.

FIFA 20 donosi povratak uličnog nogometa uz mod zvan VOLTA Football. Radi se o modu u kojemu će se utakmice igrati na krovovima nebodera, kavezima i sl. Funkcionirat će u formatu 3 protiv 3, 4 protiv 4 i 5 protiv 5, sa ili bez golmana. U ovom modu moći će se igrati sa svim postojećim nogometašima iz igre, a njima će se moći pridružiti i nogometašice – u istom meču, na istom terenu.

No, nije FIFA 20 zaboravila onaj nogomet na zelenom travnjaku. Kod njega se fokus ove godine postavlja na ručnu kontrolu. Primjerice, naši računalno kontrolirani suigrači manje će sudjelovati u igranju obrane te će se favorizirati precizno oduzimanje lopte u okršajima. Igrači će imati više vremena i prostora dok kontroliraju loptu te će sama igra nuditi više 1 na 1 situacija. Postizanje golova bit će lakše u 1 na 1 situacijama, a teže će biti postići zgoditak izvan šesnaesterca.

Osim toga, ponovno nas čeka temeljita promjena slobodnih udaraca, uključujući i penale. Vraća se indikator za ciljanje, ali sami udarci postaju mrvicu kompliciraniji jer treba voditi računa o okretanju lopte prilikom udarca. Naime, EA Sports tvrdi da je fizika lopte u Fifi 20 potpuno redizajnirana kako bi bila realističnija. Možemo stoga očekivati više različitog odbijanja lopte od tijelo igrača kao i više varijacija prilikom udaraca.

Otkrivanje preostalih detalja o gameplayju i modovima Fife 20 zakazano je za iduća dva mjeseca. U sedmom mjesecu pričat će se o novitetima Career moda, a u osmom mjesecu doznat ćemo što je novo u Ultimate Teamu te kako izgleda gameplay VOLTA Footballa, prenosi noob.ba.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana