6.12.2020. 16:47
Call of Duty je u ovoj godini zaradio preko tri milijarde dolara
Zahvaljujući uspjehu još jedne Call of Duty igre, ovoga puta je to Black Ops Cold War, izdavač Activision se pohvalio odličnom zaradom.


Call of Duty franšiza je u ovoj godini zaradila preko tri milijarde dolara, što je rekordna cifra za franšizu i povećanje od 40% u odnosu na isti period prošle godine.

U izvještaju je navedeno da je preko 200 miliona igrača igralo Call of Duty ove godine, kao i da je u novembru zabilježen najveći broj igrača ikada, kao i najviše vremena provedenog u igrama.

Black Ops Cold War je svakako doprinio ovoj ogromnoj cifri, ali je kod premium iskustva najveći značaj imao Call of Duty Modern Warfare, koji je nedavno dobio titulu najprodavanije CoD igre za period od godinu dana. U zaradu je potrebno uračunati i remaster Modern Warfare 2 kampanje.

Na osnovu ovoga se može zaključiti da će Activision nastaviti sa praksom godišnjeg izdavanja igara, remastera kampanja, besplatnim CoD iskustvom, gde Warzone ima preko 80 miliona igača.

Mislimo da bi Activision pogodio zlatnu žilu sa remasterom Call of Duty 2.


(Nermana Crnčalo)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana