18.3.2019. 10:00
Osnivač WhatsApp-a kritikuje konkurenciju: Izbrišite Facebook
Suosnivač aplikacije Whatsapp Brian Acton ponovo je pozvao korisnike da izbrišu svoje profile na društvenoj mreži Facebook.

On je pred studentima na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji kritikovao Facebook i druge tehnološke gigante poput Google-a, jer su previše fokusirani na profit, prenosi londonski San.

Acton je 2014. godine prodao Facebook svoj udio u Whatsappu za 14. milijardi dolara, a kompaniju je napustio 2017. godine, jer se, kako je rekao, nije slagao da oglasne poruke treba da se uvode u platformu za razmjenu poruka.

Acton je danas šef Signala, neprofitnog rivala Whatsapp-u, a direktora Facebooka Marka Zuckerberga optužio je da trguje s privatnošću korisnika kako bi omogućio reklame na svojoj platformi i povećao prihod, prensi CDM.

Ovo je drugi put da Ekton poziva na brisanje Facebooka.

Prvi put je to uradio preko Twittera, gdje je napisao “Vrijeme je #izbrišitefacebook”, nakon što se društvena mreža uplela u skandal s političkom konsultantskom firmom Cambridge analitika, koja je neovlašćeno pristupila podacima 87 miliona korisnika.




(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana