11.8.2021. 12:23
Hakeri ukrali 600 miliona dolara u velikoj pljački kriptovalut
Hakeri su ukrali oko 600 miliona dolara (433 miliona funti) u jednoj od najvećih pljački kriptovaluta ikada. Blockchain stranica Poly Network rekla je da su hakeri iskoristili ranjivost u svom sistemu i uzeli hiljade digitalnih tokena kao što je Ether. U pismu objavljenom na Twitteru pozvano je lopove da "uspostave komunikaciju i vrate hakiranu imovinu".

U skali, hakovanje je u rangu sa velikim nedavnim prodorima na berzama kao što su Coincheck i Mt Gox. U svom pismu Poly Network je rekao: "Iznos novca koji ste hakirali jedan je od najvećih u istoriji defi [decentralizovanih finansija].

"Sprovođenje zakona u bilo kojoj zemlji smatrat će ovo velikim ekonomskim kriminalom i bit ćete gonjeni. Novac koji ste ukrali [sic] je od desetina hiljada članova kripto zajednice, dakle ljudi."

Uzeto je oko 267 miliona dolara eter valute, 252 miliona dolara Binance kovanica i približno 85 miliona dolara u USDC tokenima.


(Amer Mujezinović)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana