19.8.2021. 16:22
OnlyFans izbacio svoju prvu aplikaciju bez pretplate i bez golotinje
OnlyFans je meka za gomilu video sadržaja sa obiljem golotinje. S obzirom da zbog toga nije mogao da bude uvršten svojom aplikacijom na Gugl pleju i Ep storu, sada kompanija izbacuje novu aplikaciju dostupnu za iOS -u i Android, pod nazivom OFTV koja sadrži mnoge redovne kreatore OnlyFans-a, ali je sadržaj strogo bezbjedan za rad.

Aplikacija je neko vrijeme bila u razvoju i pokrenuta je u januaru, ali OnlyFans je tek sada promoviše, prema izvještaju Blumberga. To je dio pokušaja kompanije da prevaziđe sadržaj za odrasle i pozicionira se kao neutralna platforma poput Patreona, omogućavajući zabavljačima, muzičarima i stvaraocima da unovče svoj odnose sa obožavaocima.

"OFTV pruža super pogodan način za obožavaoce da gledaju sadržaje omiljenih kreatora", rekao je za Blumberg izvršni direktor OnlyFans Tim Stokeli. "Na OFTV-u nema sadržaja za odrasle. Pošto se ne monetizuje i nema direktan uticaj na zaradu autora, u mogućnosti smo da budemo u prodavnici aplikacija", navodi se u saopštenju.

Blumberg napominje da aplikacija ima više od 800 video zapisa, koje predvodi serija - "Otključano" - sa intervjuima medijskih ličnosti i bivših pornografskih glumicama, kao što je Mia Kalifa, te glumica i rediteljka Bela Torn. Ostali sadržaji u aplikaciji uključuju lekcije iz plesa, kuvanja, meditacije i surfovanja, kao i razne vlogove i video zapise podcasta.

Iako je brend OnlyFans trenutno neodvojiv od reputacije sadržaja za odrasle i nesumnjivo je njegovo veliko prisustvo u onlajn prostoru - može se pohvaliti sa više od milion stvaralaca - a od decembra prošle godine, oko 85 miliona korisnika generisalo je godišnje 2 milijarde dolara prodaje (od čega OnlyFans smanjuje prodaju za 20 posto, što je neto 400 miliona dolara).

Stokeli je rekao Blumbergu da kompanija trenutno ne planira naplaćivati pristup OFTV-u niti stavljati reklame na svoj sadržaj, prenosi B92.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana