2.6.2019. 12:00
I narednih dana nestabilno sa kišom i pljuskovima
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje nestabilno vrijeme. U Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčanije prijepodne. Kiša od jutarnjih sati na području Krajine i dijela sjevera Bosne.

U ostalim područjima kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju od sredine dana prema večernjim satima. Tokom noći, sa nedjelje na ponedjeljak prestanak padavina. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stupnja.

Prema prognozi u ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Od jutarnjih sati nove padavine sa istoka postepeno će se tokom dana širiti prema zapadu zemlje. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stupnja.

U utorak u Hercegovini će biti oblačno, a u Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stupnja.       

U srijedu će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stupnja.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Jajce i Tuzla 49, Bijeljina 43, Zenica 40, Zvornik 35, Doboj 34, Bugojno 32, Mrkonjić Grad 24, Trebinje 15, Ivan Sedlo i Livno 14, Gradačac 12, Bjelašnica 9, Han Pijesak i Sarajevo 8, Banja Luka 7, Bileća, Sokolac i Srebrenica 4, Sanski Most 1. 
Visina snijega u 08.00 sati na Bjelašnici je iznosila četiri cm, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.




(FENA / Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana