26.7.2019. 12:40
U većem dijelu BiH do kraja dana nestabilno s pljuskovima i grmljavinom
Na sjeverozapadu Bosne je bilo pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a u ostatku BiH sunčano.

Temperature zraka u 11 sati: Bjelašnica 17, Ivan-sedlo 22. Bugojno 24, Bihać, Gradačac, Zenica 27, Livno, Neum, Sarajevo, Tuzla 28, Brčko, Sanski Most 29, Grude, Široki Brijeg 30, Mostar i Stolac 31 stepen. 

U većem dijelu BiH u ostatku dana nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguće jača grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama i jakim udarima vjetra. Na jugu se ne očekuju padavine.

Vjetar slab do umjeren na zapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima sjeveroistočni uz postepeno skretanje na jugozapadni.

Dnevne temperature od 30 do 36 stepeni, saopćeno je iz Federalhog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena / FHMZ)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana