2.4.2020. 19:46
Na graničnim prijelazima izdato 21.084 rješenja o ograničenom kretanju
Federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima izdali su ukupno 21.084 rješenja o stavljanju putnika/osoba pod zdravstveni nadzor/ograničenom kretanju/izolaciji, saopćila je Federalna uprava za inspekcijske poslove.

Nadzorima i mjerama je, prema do sad dostupnim podacima, obuhvaćeno i 2.527  državljana BiH s prebivalištem u Republici Srpskoj koji su u BiH ušli preko graničnih prijelaza koji se nalaze na području FBiH, te su podaci - spiskovi s imenima, prezimenima, kao i za 253 državljana BiH s prebivalištem na području Brčko Distrikta.

Navedeni nadzor vrši se od  15.marta po donošenju odluke o obaveznom sanitarnom nadzoru državljana BiH. Federalni inspektori iz svih 10 inspektorata raspoređeni su na 15 graničnih prijelaza BiH na području FBiH, gdje u tri smjene vrše 24-satnu sanitarnu kontrolu putnika pri ulasku u BiH/Federaciju BiH.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana