7.5.2020. 16:40
Uveden videonadzor na ulazima/izlazima iz općine Stari Grad Sarajevo
Općina Stari Grad finansirala je projekat kojim je videonadzorom pokriveno sedam ulaza/izlaza iz ove općine.

Projekat je realizovan u cilju poboljšanja sigurnosne situacije kontrolom bezbjednosti javnih površina što će zasigurno doprinijeti poboljšanju sigurnosti ljudi i njihove imovine, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Ukupno je postavljeno devet kamera, a sistem videonadzora uvezan je sa Prvom PU - PS Stari Grad, gdje se vrši 24-erosatna kontrola.

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić, zajedno sa šefom Ureda policijskog komesara Mustafom Bešićem, načelnikom Odjeljenja MUP-a KS za videonadzor Mirzom Nikšićem i načelnikom Prve PU Safetom Šabovićem, obišao je danas lokaciju videonadzora na Lapišnici i kontrolnu sobu u Policijskoj stanici Logavina.

Načelnik Hadžibajrić je izjavio da je videonadzorom pokriveno sedam ulaza u općinu Stari Grad, a samim tim i u Kanton Sarajevo, te istakao da se na ovaj način podiže stepen sigurnosti građana i njihove imovine, a policiji omogućava pravovremena reakcija...

Videonadzor je postavljen na lokacijama: Trebević (Prvi šumar), raskrsnica ulica Hambina carina – Šumarska, raskrsnica ulica Brajkovac – Šumarska, spajanje ulica Baruthana – Faletići, Ulica Pašino brdo, raskrsnica ulica Sarajevskih gazija – Mošćanica – Baruthana – Brusulje i magistralni put M-5 Sarajevo – Pale, lokalitet Lapišnica...

Za uvođenje videonadzora na ulazima u općinu Stari Grad izdvojeno je oko 165.000 KM.

Projekat je realizovala općinska Služba za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica.

Sve projektne lokacije su prethodno definisane u skladu sa prioritetima iz Akcionog plana za provođenje strategije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Katona Sarajevo (2018. - 2021.), navodi se u saopćenju.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana