12.5.2020. 16:29
Kanton Sarajevo: Počinje isplata dječijih dodataka i naknada za porodilje
U Kantonu Sarajevo danas počinje isplata aprilskih naknada za korisnike prava po osnovu zaštite porodice sa djecom, u bankama u kojima imaju otvorene račune.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS za tu namjenu izdvojilo je sredstva u iznosu od 2.379.528,34 KM.

Pomenuta sredstva su izdvojena za 10.175 korisnika prava na dječiji dodatak, naknadu umjesto plaće ženi – majci u radnom odnosu dok odsustvuje sa posla radi trudnoće, porođaja i njege djeteta, novčanu pomoć za vrijeme trudnoće i porođaja žene  - majke koja nije u radnom odnosu i jednokratnu pomoć za opremu novorođenog djeteta, saopćeno je iz  Službe za protokol i press Kantona Sarajevo. 

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana