1.9.2020. 18:50
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
U Bosni će sutra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini se prijepodne očekuje pretežno sunčano, uz umjereno povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 9 i 14, a na jugu BiH do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, a na jugu BiH do 29 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 12, a najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena. 

Kiša je danas padala uglavnom na području Krajine. U drugoj polovini dana lokalno je palo malo kiše na jugozapadu, dijelu centralne i sjeverne Bosne. Najviše sunčanog vremena je bilo u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 9, Drvar i Livno 16, Bihać 17, Prijedor i Sanski Most 18, Ivan-sedlo 19, Banja Luka 20, Bugojno 21, Gradačac i Neum 23, Grude i Široki Brijeg 24, Bijeljina, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 25, Stolac i Zenica 26, Mostar i Trebinje 27 i Zvornik 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana