10.12.2020. 13:39
Tokom vikenda u BiH pretežno oblačno sa slabom kišom i snijegom na planinama
U petak, 11. decembra, u Bosni i Hercegovini bit će pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje na području Hercegovine i jugoistoku Bosne u poslijepodnevnim i večernjim satima. Na planinama će padati i slab snijeg. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. 

 U Bosni i Hercegovini tokom subote, 12. decembra, bit će također pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima slaba kiša je moguća na istoku, sjeveroistoku i sjeveru Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 12°C. 

Posljednjeg dana vikenda, u nedjelju, 13. decembra, oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine prije podne razvedravanje. Slaba kiša je moguća na istoku, sjeveroistoku, sjeveru i centralnim područjima Bosne. Na planinama slab snijeg.

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 12°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana