14.1.2021. 13:20
Snijeg izazvao haos na bh. cestama: Ovo su najopasniji putni pravci
Snijeg je izazvao haos na bh. cestama.
Kako javljaju Avaz, najteža situacija je trenutno u Magladju, Doboju, na Bradini i Nišićima.

Iz BIHAMK-a su potvrdili da je zbog popriječenog teretnog vozila trenutno obustavljen saobraćaj na dionici Kaonik – Vitez, u mjestu Ahmići.

- Zbog novih sniježnih padavina usporeno se saobraća na dionicama u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima zemlje. Ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno. Zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnih materijala, pa vozače pozivamo na maksimalan oprez. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a pažnju skrećemo na moguću poledicu. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – stoji u saopćenju BIHAMK-a.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana