6.3.2021. 11:01
Od danas u funkciji Covid pozivni centar za građane Kantona Sarajevo
Na području Kantona Sarajevo danas počinje sa radom Covid pozivni centar. Građani koji sumnjaju na zarazu koronavirusom, besplatnim pozivom na telefonski broj 081/920-333 stupit će u direktan kontakt sa ljekarima koji će im po potrebi izdati uputnicu za PCR testiranje i dati uputu o daljim koracima.

Prema posljednjim podacima, na području Kantona Sarajevo evidentirano je 550 novozaraženih od koronavirusa i deset smrtnih slučajeva. Od ovog broja novozaraženih, njih 372 pripada porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama. Nažalost, jučer je preminulo deset pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom.

Trenutno je u KS hospitalizirano 346 osoba, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo smješteno je 240 pacijenta, a na Covid odjelu Opće bolnice „Prim. dr Abdulah Nakaš“ liječi se 106 osoba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana