22.6.2021. 8:27
Sladić: Upozoravali smo danima na ovaj žestoki toplotni val
U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano i vruće. Najviša dnevna temperatura zraka dostizat će i do 39 stepeni, a za veći dio zemlje izdato je narandžasto upozorenje zbog vrućine.

Meteorolog Nedim Sladić naveo je da se ovakvo vrijeme očekivalo.

- Upozoravali smo danima na ovaj žestok toplotni val. Dijelim mišljenje sa svima. Ne pamtim zaista ni sam ovako težak dan s meteorološkog aspekta. Pa i ovu sparinu zajedno sa saharskim pijeskom. Isto kakav lonac. Sutra UV indeks u uslovima pretežne vedrine ide i blizu 11, pa pazite se - upozorio je sinoć u objavi na Facebooku Sladić.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana