30.8.2021. 8:10
Danas uživajte u suncu, već sutra stiže novo naoblačenje
Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle i niske naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 °C.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima je moguća umjerena naoblaka. Jutarnja temperatura oko 9, dnevna oko 22 °C.

Već u utorak u Bosni je prognozirano pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost.


Poslije podne i u večernjim satima u Bosni se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C. Slično vrijeme zadržat će se i u srijedu u Bosni, a u četvrtak u poslijepodnevnim satima doći će do postepenog razvedravanja. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. 

Prema ranije objavljenoj srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda,  od 1. do 7. septembra jutarnje temperature u Bosni od 10 do 15, u Hercegovini do 18°C, danju u Bosni između 26 i 31, u Hercegovini do 33 °C.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana