19.9.2021. 8:55
Grmljavina u najavi: I danas na snazi žuti meteoalarm
Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom zbog koje je i za danas upaljen žuti meteoalarm u određenim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Tako je za regije Mostara, Sarajeva, Višegrada i Banjaluke na snazi žuti metealarm zbog grmljavine.

Vjetar slab očekuje se u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 28 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, uglavnom poslije podne. Jutarnja temperatura oko 13, dnevna oko 24 °C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela.

(NAP)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana