29.4.2022. 8:22
Danas u Bosni oblačno, u Hercegovini više sunca: Evo kakvo će vrijeme biti za vikend
Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u centralnim, sjevernim i istočnim područjima moguć je i kratkotrajan pljusak.

U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i devet, na jugu zemlje do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu do 24 stepena Celzijusa.

U Sarajevu djelomično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko sedam, a najviša dnevna oko 16 stepeni Celzijusa.

Biometeorološke prilike bit će povoljnije na jugu, uz stabilnije vrijeme i više sunca.

U unutrašnjosti će izraženija naoblaka i povremene slabije padavine loše djelovati na raspoloženje većine populacije, te kod meteoropata uzrokovati umjerene reakcije u vidu glavobolje i dekoncentracije.

Hronični bolesnici ne bi trebali imati jačih tegoba.

Uz porast temperatura tokom dana, poželjno je slojevito odijevanje.

U subotu, prvog dana predstojećeg vikenda, u Bosni i Hercegovini preovladavat će umjereno oblačno vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam, na jugu zemlje do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 24 stepena Celzijusa.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini prije podne djelomično vedro. Oblačnije u drugoj polovini dana kada se širom zemlje očekuju lokalni pljuskovi.

Bez padavina na jugu Hercegovine.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i devet, na jugu zemlje do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 24 stepena Celzijusa.

(A. Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana