6.5.2022. 8:53
Pretežno oblačno vrijeme, povremeno slaba kiša ili lokalni pljusak
U Bosni i Hercegovini je jutros oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena ponegdje u Hercegovini, centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 4 stepena, Bugojno i Livno 9,  Jajce, Zenica 10, Bihać, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 11, Grude, Mostar i Sanski Most 12, Gradačac i Neum 15 stepeni. 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 16 do 22, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 24 stepena. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Dnevna temperatura oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

(FENA/A. Balićevac)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana