31.8.2019. 12:31
Kakva ludnica na meču Irana i Portorika: Iran imao preko 20 poena razlike, a na kraju slavio Portoriko
Nevjerovatnu utakmicu na Mundobasketu u Kini u grupi C danas su odigrali Portoriko i Iran.

Piše: Haris Ahbabović

Portorikanci su na kraju pobijedili sa 83:81, ali je u posljednjim trenucima viđena neviđena drama i veliki preokret.

Iako su Iranci tokom cijele utakmice imali ogromnu prednost, Portoriko se uspio u potpunosti vratiti u igru, te povesti sa tri razlike 10-ak sekundi prije kraja utakmice.

Međutim, onda su Iranci napravili bez napad, te je Haddadi pogodio trojku sa gotovo devet metara i poravnao rezultat.

Ipak, onda su Portorikanci imali četiri sekunde za napad, te su nakon time-outa uspjeli da brzo postignu poene preko Mojice i tako ostvare pobjedu u ovoj utakmici.

Iranci su u jednom momentu imali i preko 20 poena razlike, ali su na kraju sve prokockali i izgubili utakmicu.

Najbolji kod Portorika bio je sjajni David Huertas sa 32 poena, dok je 10 poena ubacio Gary Brown. Kod Irana je najbolji bio Hamed Haddadi sa 22 poena i čak 16 skokova.

U ovoj grupi se još nalaze Tunis i Španija.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana