15.9.2019. 12:32
Luis Scola 1990. godine sa terena gledao Jugoslaviju u finalu, 2002. izgubio finale od Jugoslavije, a danas ima novu šansu za zlato
Argentinski košarkaš Luis Scola izjavio je 2014. godine da je 1990. godine kao desetogodišnjak sa terena pratio kako tadašnja Jugoslavija pobjeđuje u finalu Svjetskog prvenstva u Buenos Airesu Sovjetski Savez 92:75.

Piše: Haris Ahbabović

Scola tvrdi da je vidio kako je tadašnji centar Jugoslavije, Vlade Divac, oteo jednom navijaču zastavu Hrvatske.

Poslije tog finala, kada su navijači uletjeli na teren, jedan navijač je unio hrvatsku zastavu, a Vlade Divac ga je uhvatio i zastavu sa šahovnicom sklonio sa terena.

Luis Scola danas u dresu Argentine, kao 39-godišnjak, igra svoje drugo finale na Mundobasketu i na pragu je da osvoji prvo zlato na SP za svoju zemlju, nakon poraza u finalu Mundobasketa 2002. godine od tadašnje Jugoslavije (zemlju koju su tada sačinjavale Srbija i Crna Gora).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana