9.10.2019. 12:08
Teletović: Pomozite sportistima da naprave rezultat, pa se onda slikajte s nama
Mirza Teletović, nekadašnji košarkaški reprezentativac BiH i danas prvi čovjek Košarkaškog saveza BiH, oglasio danas i poslao poruku ljudima koji vode državu.

- Amel Tuka je dokazao koliko voli Bosnu i Hercegovinu, bez da ga je sistem ikada podržao. Danas se svi žele slikati s njim, pa i ja, naravno, a već dugo smo prijatelji.  Znam kroz šta je prolazio, jer smo imali sličan put. Počeli smo u malim gradovima i sami sebi stvarali preduslove za velike rezultate. Imali smo na tom putu više prepreka, nego onih koji su nam pomagali da uklonimo te prepreke. Rijetki su znali prepoznati, ali to nas nije omelo. Vjerovali smo i vjerujemo u sebe i dan danas. Amelov put je možda i još teži, jer je individualac, ali je ipak uspio i donio nam ogromnu radost osvajanjem srebra - rekao je Teletović i dodao:

- Pitam se, koliko još među nama ima ovakvih ljudi, kojima je potrebno samo malo da bi nas obradovali nekom medaljom.  Jedna od "odabranih" je i Amina Kajtaz, sjajna mlada plivačica, s kojom se sada rijetki žele slikati, jer pobogu nema iza sebe medalju, a kako će je i imati kada joj sistem ne pomaže da svoj veliki talent, pretvori u vrhunski rezultat. Amina je naša budućnost. Vlasnica je gotovo svih rekorda naše zemlje i sama se bori za svoje mjesto pod suncem, a sutra kada ako Bog da, osvoji medalju, svi oni koji su je danas odbili, kada im je tražila pomoć, htjet će sliku s njom, a rezultat će doći, vjerujte mi. Sportisti su naši najveći ambasadori i Bosna i Hercegovina se treba ponositi svakim rezultatom, kojeg napravimo, jer nam je put do uspjeha itekako otežan. Hvala rijetkima kompanijama, koji pomažu i prepoznaju trud, ali i dalje ih je malo, ali se nadam da će ih biti mnogo, mnogo više, jer mi imamo mnogo, mnogo više sportista koji mogu i žele, a potrebna im je pomoć sistema ili pojedinaca. - naglasio je bivši NBA igrač, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana