30.10.2019. 20:47
Anthony Davis srušio najnevjerojatniji rekord Lakersa
LA Lakers sinoć su uvjerljivo svladali Memphis Grizzliese 120:91 i došli do treće uzastopne pobjede.

Najbolju partiju otkad im se priključio odigrao je Anthony Davis, koji je zabio okruglih 40 poena i uhvatio jednako impresivnih 20 skokova.

Na putu do 40 koševa Davis je pogodio 26 slobodnih bacanja, što je novi rekord u 72-godišnjoj historiji jednog od najslavnijih NBA klubova, a promašio je samo jedno.

Iako je rekord sam po sebi fantastičan, puno nevjerojatniji je podatak tko ga je do sinoć držao. Njegov vlasnik je bio Dwight Howard, koji je tijekom cijele karijere bio zloglasno loš izvođač slobodnih bacanja, sa samo 56,6% uspješnosti, što je slabiji postotak nego što je kroz karijeru šutirao iz igre (58,3%).

Howard se također ovog ljeta pridružio Lakersima, ali rekord nije postavio ove sezone, nego u sezoni 2012./13, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana