25.11.2019. 8:26
Čudesni Luka Dončić
Maestralni Luka Dončić je sa 41 poenom, deset asistencija i šest skokova vodio Dallas do pobjede protiv Houstona rezultatom 137:123, a Hardaway je dodao 31 uz pet asistencija i četiri skoka. Porzingis je postigao 23 uz 13 skokova i tri asistencije dok je Finney-Smith susret završio sa 12 poena i deset skokova. Još je dvocifren bio Kleber sa 11 poena i dva skoka.

Slovenac je u petoj utakmici u nizu zabio 30 i više koševa, a ušao je u društvo trojice velikana koji su u četiri utakmice u nizu postigli 30 i više poena, uz deset i više asistencija. Tu su još od 1983. godine do danas Michael Jordan, James Harden i Russell Westbrook.

Dončić je drugi najmlađi igrač u historiji, nakon Kevina Duranta, koji je nanizao četiri utakmice s učinkom od plus 30 poena i plus 10 asista te prvi u historiji franšize u Dallasu kojem je to uspjelo.

Kod Houstona najbolji je bio Harden sa 29 poena, 11 asistencija i osam skokova dok je Westbrook dodao 27 uz šest asistencija i pet skokova. Capela je postigao 19 uz 22 skoka i tri asistencije dok su još dvocifreni bili Tucker i House sa po 16 poena. Tucker je imao pet skokova i dvije asistencije, a House je dodao dva skoka.


Sacramento je pobijedio Washington rezultatom 113:106, a do nje je vodio Barnes sa 26 poena i četiri skoka dok je Bogdan Bogdanović dodao 21 uz po četiri skoka i asistencije. Hield je postigao 18 uz pet asistencija i dva skoka dok je Holmes susret završio sa 16 poena i deset skokova. Još je dvocifren bio Joseph sa deset poena, pet asistencija i dva skoka. Nemanja Bjelica je postigao šest poena uz 12 skokova i tri asistencije.

Kod Wizardsa Beal je postigao 20 poena uz osam asistencija i tri skoka dok je Thomas dodao 17 uz po dva skoka i asistencije. Bryant je postigao 14 uz osam skokova i dvije asistencije dok su još dvocifreni bili Wagner, McRae i Bertans sa po 12 poena. Wagner je imao 11 skokova i četiri asistencije, McRae je dodao četiri asistencije i tri skoka, a Bertans šest skokova i dvije asistencije.

Denver je bio bolji od Phoenixa rezultatom 116:104, a najbolji u domaćem timu bio je Millsap sa 23 poena i pet skokova dok su Murray i Barton dodali po 22. Murray je imao sedam skokova i tri asistencije, a Barton je dodao osam skokova i četiri asistencije. Plumlee je postigao 14 uz sedam skokova i dvije asistencije dok je još dvocifren bio Morris sa deset poena, četiri asistencije i tri skoka. Nikola Jokić je postigao osam poena uz 13 skokova i pet asistencija.

Diallo je postigao 22 poena uz šest skokova za Phoenix dok su Okobo i Šarić dodali po 16. Okobo je dodao četiri asistencije i dva skoka, a Šarić 17 skokova i dvije asistencije. Booker je susret završio sa 12 poena i pet asistencija, a još je dvocifren bio Oubre sa deset poena, tri skoka i dvije asistencije.


Harrell je vodio Clipperse do pobjede protiv New Orleansa rezultatom 134:109 sa 34 poena, 12 skokova i dvije asistencije dok je Leonard dodao 26 uz šest asistencija i četiri skoka. Williams je postigao 19 uz četiri asistencije i tri skoka dok je George susret završio sa 18 poena, pet skokova i dvije asistencije. Još je dvocifren bio Beverley sa deset poena, sedam skokova i četiri asistencije. Hrvatski centar Ivica Zubac je postigao pet poena uz deset skokova.

Kod Pelicansa najbolji je bio Ingram sa 24 poena, osam skokova i pet asistencija dok je Holiday dodao 18 uz sedam skokova i četiri asistencije. Moore je postigao 17 poena uz tri skoka dok je Redick susret završio sa 12 poena, četiri skoka i dvije asistencije. Još je dvocifren bio Okafor sa deset poena, šest skokova i dvije asistencije, prenosi S1.


Rezultati:

Houston - Dallas 123:137
Washington - Sacramento 106:113
Denver - Phoenix 116:104
LA Clippers - New Orleans 134:109


(Admir Oručević)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana