10.3.2020. 16:00
Spars Realway protiv Slobode traži opstanak u ABA ligi 2
Košarkaši Spars Realwaya sutra će protiv Slobode igrati meč za opstanak u ABA ligi 2.

Sarajevskim košarkašima u posljednjem, 22. kolu regularnog dijela sezone prijeko je potrebna pobjeda, ali i porazi direktnih konkurenata u borbi za opstanak, ekipa Dynamica i Novog Pazara, koje u ovom kolu očekuju teška gostovanja kod četvrtoplasirane Sutjeske i prvoplasirane ekipe Borca.

Trener Sparsa Nedim Džemić ističe da je meč protiv Slobode ključan i da je odlično što je ekipa Spars Realwaya nakon izuzetno lošeg početka sezone uspjela doći u situaciju da se pita za opstanak. 

- U protekla dva mjeseca ekipa je pokazala karakter. Mi ćemo kao tim uraditi sve, dati svoj maksimum kao što smo i davali u posljednjih osam utakmica. Siguran sam da ćemo dati maksimum,  a vjerujem da je ekipa zalaganjem pokazala da zaslužuje igrati ABA ligu 2. Eventualnom pobjedom, ali i porazom konkurenata na teškim gostovanjima, izborili bismo nastup u ovom takmičenju i naredne sezone - rekao je Džemić na konferenciji za medije. 

Ipak, Džemić očekuje da se Tuzlaci neće lako predati, a još su opasniji jer su osigurali opsatanak u ABA ligi 2 i sigurno je da će igrati bez pritiska. 

- Vjerujem da će i oni dati maksimum. Igraju dobro u zadnje vrijeme, iako su imali dosta izmjena u igračkom kadru. Igrat će rasterećeno što ih čini još opasnijim - dodao je Džemić.  

Kapiten Sparsa Adin Vrabac je dodao da su igrači sarajevskog kluba svjesni važnosti utakmice i da će sigurno svi dati maksimum da ispune zacrtani cilj. 

Susret Spars Realway – OKK Sloboda Tuzla će biti odigran sutra u 18.00 sati u dvorani "Novo Sarajevo". Ulaz za sve posjetioce je besplatan.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana