12.4.2020. 18:00
Preminuo Zdravko Čečur, legenda Košarkaškog kluba Bosna
Zdravko Čečur, legenda Košarkaškog kluba Bosna iz njenih najslavnijih dana, preminuo je u Trebinju u 72. godini, potvrđeno je iz Doma penzionera u Trebinju.

Legendarni Čeča već nekoliko godina vodio je veliku životnu bitku, a od oktobra 2017. godine živio je u Domu penzionera u Trebinju. Govorio je da mu je jedna od želja da još jedanput ode u Sarajevo i posjeti grobove prijatelja Davorina Popovića i Mirze Delibašića. 

Nosio je dres s brojem 13. 

U posljednjim razgovorima s novinarima pričao je kako je prodao i stan, ostao bez novca, a onda otišao u starački dom u Trebinju, gdje je imao potpunu njegu, prenosi Avaz.
Čečur je dugo živio u Sarajevu, u kojem ima dosta prijatelja i među sportistima, ali i među glumcima i pjevačima, koji su ga do posljednjeg dana posjećivali i pomagali, i moralno i finansijski. 

Rođen je 1950. u Mostaru.



(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana