11.8.2020. 21:43
Odlična partija Musa, oborio rekord u NBA ligi!
Brooklyn Netsi pobijedili su Orlando Magica rezultatom 108:96, a bh. košarkaš Džanan Musa je oborio je rekord karijere.

Naš mladi košarkaš trenutno ima 17 ubačaja što je za tri više od rekorda iz januara ove godine kada je ubacio 14. Imao je i šest asistencija, šest skokova i jednu ukradenu loptu.

Na parketu je proveo nešto više od 35 minuta. 

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u prvoj četvrtini postigao je pet poena, a Netsi su nakon 12 minuta igre imali prednost rezultatom 34:22. Na odmor je otišao sa devet postignutih poena, pet asistencija i tri skoka. Netsi su nakon 24 minute igre imali prednost rezultatom 60:43. 

Musa je s oldičnom igrom nastavio i u trećoj četvrtini. Postigao je pet poena, a početkom posljednje četvrtine postigao trojku i došao do 17. poena na utakmici, čime je postavio novi rekord karijere u najjačoj ligi svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana