13.10.2020. 17:56
Legendarni Stephen A. Smith otvoreno: LeBron James nikada neće biti Michael Jordan, MJ će uvijek biti najbolji svih vremena!
Los Angeles Lakersi su osvjili svoju 17. titulu NBA prvaka, pobjedom u seriji nad Miami Heatom, čime su se sada izjednačili sa Boston Celticsima po broju titula.

Piše: Haris Ahbabović

LeBron James je proglašen za MVP igrača ovog finala, a Jamesu je ovo bio četvrti NBA prsten u čak deset NBA finala. Također, LA Lakersi su, nakon Miamija i Clevelanda, treći različiti tim sa kojim je osvojio titulu.

Poznati novinar ESPN-a, Steven A. Smith, se u svom prepoznatljivom stilu oglasio nakon završetka NBA sezone i titule Lakersa.

"LeBron James je za mene među tri najbolja igrača u historiji NBA lige, ako u toj priči ne moramo da držimo i Billa Russela, koji ima 11 NBA naslova. Tu je svakako i Kareem Abdul Jabbar, višestruki NBA prvak. Michael Jordan je prvi na toj mojoj listi najboljih ikada", rekao je Smith, te dodao:

"LeBron James vjerovatno neće biti zadovoljan dok ga ne budemo zvali najboljim igračem ikada, ali moram da vam kažem da mi je žao i da imam loše vijesti za LeBrona - smatraj da te ne poštujem ili štagod, ali nikada nećeš biti moj broj jedan ispred Michaela Jordana. Jer, dokle god dišem i dokle god sam živ, te dokle god budem imao glasa čut ćeš me kako govorim - LeBron James nije Michael Jordan! Ništa ne može napraviti da to popravi. Ustvari, znate šta može da uradi, da izbriše šest NBA finala koje je izgubio", rekao je karizmatični Stephen A. Smith.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana