22.2.2021. 16:55
Amerikanci pojačali sarajevske Sparse
Jedan od novajlija bio je član Toronto Raptorsa, dok je drugi igrao za Zadar.
Sarajevski Sparsi će u nastavku sezone igrati pojačani sa dva američka košarkaša.

Spars je potvrdio dolazak Shamorie Pondsa i Muhammeda Bashira Ahmeda, koji su potpisali ugovore s članom Druge ABA lige.

- Shamorie Ponds je bek visok 183 cm, rođen 1998. godine, a stiže iz NBA ekipe Toronto Raptors. Igrao je i u G-ligi za njihovu filijalu Raptors 905. Drugi igrač je Bashir Ahmed krilni igrač visok 203 cm, rođen 1993. godine. U prošloj sezoni je nastupao u ABA ligi za ekipu Zadra, a ovu sezonu je počeo u mađarskoj ekipi ZTE. Želimo mi puno sreće u nastavku sezone, objavili su Sparsi na svojoj FB stranici.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana