21.6.2021. 20:12
"Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri. Ponosan sam na tim i ovo smo uradili za našu državu"
Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Goran Lojo, sumirao je utiske na konferenciji za medije nakon plasmana u četvrtfinale Eurobasketa.

Lojo ističe da su igračice ispoštovale kompletan plan i tako savladale Hrvatsku za četvrtfinale Evropskog prvenstva.

“Bila je vrlo teška utakmica. Trebalo nam je dugo da okrenemo utakmicu. Ali, pratili smo plan igre koji smo napravili prije, limitirali smo njihove najbolje igrače. Uspjeli smo to u drugom dijelu, odigrali smo sjajnu odbranu i ponosan sam i sretan zbog historijskog rezultata za našu državu”, rekao je Lojo i najavio narednog protivnika, Francusku:

“Idemo utakmicu po utakmicu i ne mislimo na to. Imamo dva dana da se odmorimo i pripremimo najbolje što možemo. Francuska je prvi favorit za osvajanje turnira, ali ćemo pokušati da budemo najbolji“.

Za kraj, bh. selektor se obratio navijačima u BiH i pozdravio ih sa par ugodnih riječi.

“Ovo je velika pobjeda, najveća u mojoj karijeri. Ponosan sam na tim i ovo smo uradili za našu državu. Idemo dalje”.

(NAP)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana