29.11.2021. 20:51
"Odakle nam energija? Ne igra se stalno za reprezentaciju, gdje nećeš dati svoj maksimum, zglob sam izvrnuo ali nema veze"
Košarkaška reprezentacija BiH slavila je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, a rezultatom 85:75 savladana je selekcija Bugarske.

Briljirao je kapiten Miralem Halilović, koji je upisao 21 poen, šest skokova i četiri asistencije.

“Zadovoljni smo zbog ostvarene pobjede, nije mala stvar vezati dvije pobjede na otvorenju kvalifikacija. Bugarska je bila nezgodan protivnik, ali mislim da smo kontrolisali meč. Imali smo neke prilike da odemo na plus 20, imali smo nekoliko kontri gdje smo mogli napraviti još veću razliku. Nismo uspjeli, ali smo ostali koncentrisani i na kraju smo slavili. Čestitke i Bugarskoj, igrali su dobar meč, ali na kraju je pobjeda otišla nama i to je najbitnije”, kazao je Halilović.

Naš kapiten je dobio i pitanje otkud toliko energije u njegovim nastupima za reprezentaciju. Imao je zanimljiv odgovor.

“Odakle energija? Igramo za svoj nacionalni tim, tu se uvijek nalazi energija. Ne igra se stalno za reprezentaciju, gdje nećeš dati svoj maksimum. Zglob sam izvrnuo, ali nema veze, za reprezentaciju se igra srcem”, kazao je Halilović.

(Ajdin Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana