30.12.2021. 15:58
Čelik napustila još dva košarkaša, kriza u klubu sve dublja
Omladinski košarkaški klub Čelik danas je ostao bez još dvojice igrača, Anesa Podojka i Benjamina Bajramovića, koji su na vlastiti zahtjev dobili raskid ugovora sa zeničkim klubom - potvrdio je predsjednik Čelika Goran Bulajić.
Čelik je sinoć na svom terenu poražen s 67:107 od donjevakufskog Proma, što je i očekivan ishod, s obzirom da su zenički klub već ranije napustili trener Josip Pandža, kapiten Milivoje Božović, Haris Ćurovac, Nedim Buza, Haris Dedajić i Stefan Simanić.


-Podojak i Bajramović su tražili raskid ugovora i, naravno, kao svim igračima ranije, udovoljili smo zahtjevima. Mogu samo kazati da dug prema njima nije veliki, ali, očito, oni sebe ne vide više u našem klubu. Mi im ništa nismo mogli obećati, sve dok se ne usvoji budžet Grada Zenica, na koji smo, objektivno, najviše naslonjeni. Do sada smo igrali sa samo osam igrača pa ne znam kako ćemo odigrati preostale dvije utakmice prvog dijela, odnosno do pauze i prelaznog roka. Emir Čerkezović nam je potvrdio da će ostati, a imamo još nekoliko mladih igrača pa ćemo vidjeti šta će biti - kazao je Bulajić.


Moguća opcija, navodi, mogla bi biti i da zatraže odgodu preostale dvije utakmice, kako bi u prelaznom roku popunili tim. Nije isključeno ni istupanje iz Prvenstva BiH, kao krajnja opcija, ali Bulajić napominje da to ne znači gašenje kluba, jer Čelik nije “samo seniorski tim”.


Osim Čerkezovića, trener Bojan Stevanović je u sinoćnjem duelu koristio Danija Bilića, Nikolu Martinovića, Dinu Merdanovića, Kristijana Tomića te Ranka Križanovića.


Čelik je, s omjerom 1-9, trenutno posljednjeplasirani tim pa je izvjesno da će, čak ako se kojim slučajem u prelaznom roku i uspiju igrački popuniti, teško izboriti opstanak. 


(FENA/  K.Bešlija)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana