23.11.2021. 12:32
Druga strana posljedica poplava u BiH
Poplave koje su se desile na području KS iza sebe nisu ostavile samo uništene domove, vrtove, bašte, nego i svojevrsne ukrase koje smo mi, građani BiH dizajnirali

Poplave iza sebe neminovno ostavljaju materijalne štete i najviše stradaju oni koji su direktno pogođeni vremenskim neprilikama. Ono što ostaje kao nijemi svjedok poplava su ukrasi na drvećima obale, a upravo ti ukrasi su odraz našeg odnosa prema prirodi i pokazatelj naše svijesti ili još bolje rečeno nedostatka naše svijesti o važnosti očuvanja životne sredine. 




FOTO: Source.ba


Dužinom cijelog korita rijeke Bosne na granama drveća kao i na obalama se može vidjeti naš potpis. Ogromna količina plastičnih vrećica, plastičnih boca i još mnogo toga je ono što nam je priroda vratila, jer kada priroda odluči nešto onda tako i bude i malo je toga što se može uraditi da bi to spriječili. Ono što mi radimo jeste da snosimo posljedice, a podizanjem svijesti o očuvanju životne sredine te posljedice mogu biti mnogo bezbolnije. 


Otpad koji je ostao na obalama rijeka će se zadržati tu još mnogo vremena jer veliki problem predstavlja i činejnica da su obale rijeke Bosne nepristupačne pa je samim tim otežano i uklanjanje ogromnih količina otpada.   




Autor M.G.



FOTO: Source.ba




 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

KOLUMNA
Source.ba-sva prava pridržana